UdenomBanken Boliga
71 99 37 30
Man: 10-19 Tir-tor: 9-19
Fre: 9-17 Lør: 10-15

Lån til bolig: Sådan får du råd til dit drømmehjem

En af de ting, der ofte følger med at træde ind i de voksnes rækker, er et boliglån - i hvert fald, hvis du gerne vil investere dine penge i mursten, ligesom tusindvis af danskere gør det hvert år.

Om det er en villa, en lejlighed eller et sommerhus, så skal langt de fleste have hjælp til at stille op med købsprisen til drømmehjemmet – der som regel kræver summer, der ikke står på den gennemsnitlige bankbog.

Der findes flere forskellige måder at låne penge til en bolig på – netop afhængig af, hvad for en boligform, du vil investere i, hvad den koster og hvor den ligger. Det kan nogle gange vise sig at være nemmere at låne store summer til boliger, der ligger i populære områder.

Sådan låner du penge til en bolig

Ved mange af boligtyperne; villa, ejerlejlighed og sommerhus, kan man få et realkreditlån eller låne penge i banken til sit boligkøb.

Et realkreditlån har ry af at være et billigt lån i forhold til et boliglån i en bank. Det finansierer typisk op til 80 procent af boligens købspris, når det gælder ejerlejligheder og villaer - 75 procent for sommerhuse. For at få lånet skal du selv betale omkring fem procent af prisen for boligen. Resten af beløbet skaffes typisk gennem et andet lån.

Du kan også låne det fulde beløb til dit boligkøb hos banken eller alternative låneformidlere som for eksempel UdenomBanken. Hos sidstnævnte varierer størrelsen af lånebeløbet og kravet til udbetaling i højere grad, og bliver vurderet individuelt ud fra din situation.

Skal du låne til en andelsbolig eller et kolonihavehus, kommer der nogle andre regler i spil. Her kan man som regel ikke få et realkreditlån; i stedet skal du låne pengene i en bank eller et andet låneinstitut.

Kontakt en – eller flere - af de nævnte låneformidlere for at høre, hvad du kan låne til det boligkøb, som du drømmer om.

Mest læste artikler

Hvad er et banklån? Sådan låner du penge i banken

Hvad er et forbrugslån? Sådan får du råd til dit drømmekøb

Hvad er et privatlån? Til dig, der vil låne til privat forbrug

Samlelån: Få styr på din gæld

Få styr på sproget: Hvad er et annuitetslån?

Hjælp til sproget: Hvad er et serielån?

Læs flere artikler ›