UdenomBanken Boliga
71 99 37 30
Man: 10-19 Tir-tor: 9-19
Fre: 9-17 Lør: 10-15

Hjælp til sproget: Hvad er et serielån?

Et serielån er en lånetype, hvor du betaler det samme afdrag af din gæld til hver termin, men hvor størrelsen på den rente, du betaler, falder kontinuerligt, som du får afdraget mere og mere af din gæld.

Serielånet adskiller sig fra det noget mere almindelige annuitetslån ved, at det samlede beløb, du betaler i rente og afdrag altså udvikler sig gennem hele lånets løbeperiode.

Når lånet er nyt, vil du således betale et større beløb i rente, da du endnu ikke har nedbragt noget af lånebeløbet, og derfor skal betale renter af det samlede beløb.

Det betyder, at du skal have et stort råderum i din økonomi til at kunne betale terminen. Omvendt kan du dog se frem til, at din ydelse stille og roligt vil falde i takt med at du nedbringer gælden, jo mindre gæld du har tilbage, jo mindre skal du betale rente af, og derfor mindskes ydelsen altså i takt med lånet.

Hvem kan få et serielån?

De fleste lån både til boligkøb, men også til eksempelvis bil, båd og forbrugslån, gives som annuitetslån – og det er også netop annuitetslån, vi typisk vil tilbyde dig hos UdenomBanken eller Lån Trygt.

Serielån er oftest en løsning virksomheder vælger, da de kan betale de store ydelser i starten af lånet – og gerne vil have lånet afdraget hurtigt, som det er muligt, når man betaler et fast afdrag helt fra lånets begyndelse.

Mest læste artikler

Lejlighedskøb: Sådan låner du penge til en ejerlejlighed

Ny lejlighed? Sådan låner du til en andelsbolig

Huskøb: Sådan låner du penge til din drømmevilla

Sådan låner du penge til dit sommerhuskøb

Lån til bolig: Sådan får du råd til dit drømmehjem

Nyt køkken? Sådan får du råd til dit drømmekøkken

Læs flere artikler ›