UdenomBanken Boliga
71 99 37 30
Man: 10-19 Tir-tor: 9-19
Fre: 9-17 Lør: 10-15

Huskøb: Sådan låner du penge til din drømmevilla

Parcelhus, murermestervilla, rækkehus, patriciervilla, byhus. Danskernes foretrukne boligform, villaen, kommer i mange former og størrelser – og så udgør det en af de absolut største køb, man foretager på en levetid.

De færreste ligger inde med det fulde millionbeløb, det som regel kræver for at blive husejer, derfor skal de fleste på en eller anden måde låne sig til dele af eller det fulde beløb, som drømmevillaen koster.

Der findes flere måder er at låne penge til et hus på, der kræver forskellige ting af dig som låntager:

Du kan for eksempel taget et realkreditlån, et banklåneller få et boliglån hos en alternativ låneformidler som for eksempel UdenomBanken.

Hvor meget kan du låne til et hus

Ved realkreditlån låner du som regel op til 80 procent af købsprisen på det hus, som du har udset dig. For at få lånet skal du selv stille med et beløb, der svarer til mindst fem procent af prisen. Det resterende beløb kan du få gennem et andet banklån.

Du kan også låne det fulde beløb i banken til dit nye hus - realkreditlån har dog en forhistorie for at være billigere end et banklån.

Låner du penge til et huskøb hos andre låneformidlere som Udenombanken, er reglerne for, hvor meget du kan låne og hvor meget eller lidt du selv skal stille op med, ofte mere flydende og fastsættes som regel ud fra din situation.

Hvor meget, du kan låne til et hus, afhænger af, hvor mange penge du selv har lagt til side til huskøbet. Kort sagt: Har du en stor opsparing, kan du låne mere, end hvis du ikke har de store midler til udbetalingen af et hus.

Henvend dig til en eller flere af de nævnte låneinstitutter for at høre, præcis hvor meget du kan låne til et huskøb.

Mest læste artikler

Hvad er et banklån? Sådan låner du penge i banken

Hvad er et forbrugslån? Sådan får du råd til dit drømmekøb

Hvad er et privatlån? Til dig, der vil låne til privat forbrug

Samlelån: Få styr på din gæld

Få styr på sproget: Hvad er et annuitetslån?

Hjælp til sproget: Hvad er et serielån?

Læs flere artikler ›