UdenomBanken Boliga
71 99 37 30
Man: 10-19 Tir-tor: 9-19
Fre: 9-17 Lør: 10-15

Sådan låner du penge til dit sommerhuskøb

Sommerhus, fritidsbolig, sommerresidens, feriebolig. Kært barn har mange navne og netop sommerhuset er et af danskernes kæreste børn.

De fleste skal have et sommerhuslån, når de vil købe en feriebolig: De færreste har råd til at finansiere et sommerhus selv uden at låne til det på den ene eller anden måde. Det er nemlig ikke nødvendigvis småbeløb, der er tale om:

Sommerhuspriserne er steget de fleste steder i landet, og nogle steder koster en feriebolig endda mere end de almindelige villaer og parcelhuse på markedet.

Der er forskellige måder at gribe det an på, når du skal låne til et sommerhus. Man kan som regel finansiere en del af det gennem et realkreditlån: Typisk op til 75 procent af købsprisen, hvor de resterende 25 procent skal finansieres selv.

Man kan også låne pengene hos banken eller andre låneinstitutter som for eksempel UdenomBanken, hvor det er mere flydende, hvor meget du kan låne, og hvor meget du selv skal betale af købsprisen – alt efter din situation.

Se sommerhuskøbet som en investering

Et er, at du har et sted at tilbringe de varme sommermåneder, men en investering i et sommerhus, kan vise sig at skabe flere muligheder end blot et sted at holde ferie.

Danmark har en stor industri for udlejning af sommerhus; både til danskere, men også folk fra udlandet med tyskerne i front som den hyppigste feriegæst.

Det betyder også, at man ofte kan få en lejeindtægt ud af sit sommerhus. Særligt hvis det ligger i et eftertragtet område og har de faciliteter, der især er efterspurgt hos dem, der lejer sommerhuse.

Sommerhuset har i højere og højere grad vundet i popularitet, efter det af forskellige årsager ikke har været muligt at rejse udenlands på ferie. Det får priserne til at stige og ligeså chancen for at tjene på det, når man sælger igen.

Mest læste artikler

Hvad er et banklån? Sådan låner du penge i banken

Hvad er et forbrugslån? Sådan får du råd til dit drømmekøb

Hvad er et privatlån? Til dig, der vil låne til privat forbrug

Samlelån: Få styr på din gæld

Få styr på sproget: Hvad er et annuitetslån?

Hjælp til sproget: Hvad er et serielån?

Læs flere artikler ›