UdenomBanken Boliga
71 99 37 30
Man: 10-19 Tir-tor: 9-19
Fre: 9-17 Lør: 10-15

Ny lejlighed? Sådan låner du til en andelsbolig

Når du skal købe en lejlighed, er der to typer at vælge imellem; en ejerlejlighed og en andelsbolig. Modsat ejerlejligheden kan et køb af en andelslejlighed ikke finansieres af et realkreditlån.

Den fulde sum skal i stedet finansieres af et andet lån hos banken eller en alternativ låneudbyder som for eksempel UdenomBanken. Du skal dog stadig selv have en del af købesummen selv – typisk omkring fem procent - for at få et lån.

Derudover er der mange andre ting, der spiller ind, når du skal låne til en andelsbolig: Lige fra din privatøkonomi til boligens pris, andelsforeningens økonomi og området, du vil købe i.

Jo dyrere boligen er – særligt i de mest populære områder - desto større er beløbet, som du skal betale for at få et lån til en andelsbolig. Hvis der dårlig økonomi i foreningen, er det heller ikke sikkert, at du kan låne nær så meget.

Snak med din bank eller en anden låneformidler som UdenomBanken for at høre, hvor meget du kan låne til køb af en andelsbolig.

Forskellen på en ejerlejlighed og en andelsbolig

Om du skal vælge en ejerlejlighed eller andelsbolig, afhænger af, hvilken boligform, der tiltaler dig mest. Når du køber en ejerlejlighed, køber du en selvstændig del af en bygning - ofte i en etageejendom - som du ejer og til en vis grænse kan råde over, som du vil.

En andelslejlighed er en del af en andelsboligforening, der ejer og driver ejendommen. Du ejer derfor ikke en andelsbolig, men køber en ideel anpart i foreningen og en brugsret til boligen – hvor du i højere grad er en del af et fællesskab.

Hvis der er en god økonomi i andelsforeningen, er der som regel en forholdsvis lav boligafgift. Ligesom andelsboliger typisk er en del billigere end ejerlejligheder, da prisen værdiansættes af andelskronen, som er følsom overfor lovgivning og prisstrukturer på boligmarkedet.

Der er også et loft for, hvad en andelsbolig må koste – en såkaldt maksimalpris. Derfor kan sælger ikke bare selv sætte en himmelråbende høj udbudspris.

Mest læste artikler

Hvad er et banklån? Sådan låner du penge i banken

Hvad er et forbrugslån? Sådan får du råd til dit drømmekøb

Hvad er et privatlån? Til dig, der vil låne til privat forbrug

Samlelån: Få styr på din gæld

Få styr på sproget: Hvad er et annuitetslån?

Hjælp til sproget: Hvad er et serielån?

Læs flere artikler ›