UdenomBanken Boliga
71 99 37 30
Man: 10-19 Tir-tor: 9-19
Fre: 9-17 Lør: 10-15

Lejlighedskøb: Sådan låner du penge til en ejerlejlighed

Hvor parcelhuset og murermestervillaerne tager tronen på boligmarkedet ude i landets forstæder, er lejligheden den ukronede konge i de større danske byer og særligt i København

Et lån til en ejerlejlighed kan som regel finansieres gennem et ganske almindeligt realkreditlån eller et boliglån – fuldstændig ligesom en villa.

Et realkreditlån dækker som regel op til 80 procent af købsprisen. Resten kan finansieres af et banklån - og så skal du typisk selv stille med omkring fem procent af købsprisen for at få et lånet.

Du kan også låne det fulde beløb hos en bank eller hos os i UdenomBanken, hvor vi specialiserer os i at skræddersy det lån, der passer til dig og din situation. Husk, at du som regel også her skal betale en vis procentdel af købsprisen selv.

Køb af ejerlejlighed kan i mange tilfælde anses som en slags opsparing, da det kan vise sig at være en god investering; især i København, hvor ejerlejlighedspriserne historisk set er steget, ligesom en stor del af de månedlige ydelser ofte går til at afdrage på din gæld fremfor husleje til en udlejer.

Hvor meget kan jeg låne?

Hvor meget, du kan låne til ejerlejlighed, afhænger af flere forskellige ting: Din privatøkonomi, prisen på ejerlejligheden og området, hvor den ligger.

Ligger den inde midt i København er kvadratmeterprisen skyhøj, hvis du derimod bevæger dig længere væk fra Rådhuspladsen - og måske endda rykker en kommune eller to væk, ser prisen ofte helt anderledes ud, og beløbet du skal låne til altså langt mindre.

Husk, at du som regel også skal kunne stille med en procentdel af købsprisen for at få et lån; hvis det er en meget dyr lejlighed, så bliver det beløb, som du selv skal kunne betale for at få et lån også større.

Henvend dig til din bank eller en alternativ låneformidler som UdenomBanken for at høre, hvor meget, du kan låne.

Mest læste artikler

Hvad er et banklån? Sådan låner du penge i banken

Hvad er et forbrugslån? Sådan får du råd til dit drømmekøb

Hvad er et privatlån? Til dig, der vil låne til privat forbrug

Samlelån: Få styr på din gæld

Få styr på sproget: Hvad er et annuitetslån?

Hjælp til sproget: Hvad er et serielån?

Læs flere artikler ›